Wat vliegt de tijd!

Het lijkt een cliché, maar het blijkt vaak al te waar.

Koester de mooie herinneringen met jullie kinderen en laat deze vastleggen in een mooie spontane fotoreportage.

Baby fotografie - Floris Jan

Vanaf welke leeftijd is een fotoshoot geschikt?

Voor elke leeftijd is wel wat te zeggen. Tot ongeveer 6 maanden kunnen we prachtige vertederende foto’s van jullie baby maken waarbij ze liggen op mooie zachte kleedjes of wanneer ze spelen met hun voetjes. Ook de interactie met de ouders is dan erg mooi.

Wanneer jullie kindje kan zitten of lopen ontstaan er weer andere mogelijkheden. Er bestaat eigenlijk geen ongeschikte leeftijd.

Voor babies jonger dan 3 weken verwijs ik jullie graag naar de mogelijkheden voor newbornfotografie.

Waar vind de fotoshoot plaats?

We bepalen in onderling overleg waar we de foto’s gaan maken.

Met kinderen die al kunnen lopen maak ik het liefst een buiten reportage zodat ze lekker spontaan hun gang kunnen gaan. Dit kan bijvoorbeeld in het bos, op het strand, in de stad, maar ook een stoere reportage op een industrieterrein of in een parkeergarage kan heel mooi zijn. Tijdens de fotosessie maken we er een feestje van voor jullie kind waarbij ik de leuke momenten van ons uitstapje vastleg. De foto’s zijn vooral spontaan en ongedwongen. Natuurlijk proberen we ook een aantal mooie close up portretten te maken!

Met kinderen die nog niet kunnen lopen is het ook mogelijk om de fotosessie bij mij in de studio of in jullie eigen huis te doen.

En als het slecht weer is?

Als het weer te slecht is om buiten foto’s te maken, dan verplaatsen we onze afspraak naar een andere dag. We bekijken dit op de dag zelf.

Hoe lang duurt de fotosessie?

Ik neem ruim de tijd om jullie kindje aan mij te laten wennen en om voldoende mooie foto’s te kunnen maken. Soms duurt een sessie een half uur, maar het kan ook gerust ruim een uur worden. Dit ligt een beetje aan jullie kindje. Ik zorg er in ieder geval voor dat jullie een online foto-album krijgen met voldoende mooie foto’s.

Hoe gaat het verder na de fotosessie?

Na afloop van de fotosessie maak ik een selectie van de mooiste foto’s. Deze worden door mij met zorg nabewerkt. Ongeveer twee weken na de fotoshoot ontvangen jullie per mail de inloggegevens voor het online fotoalbum. In het online album worden de nabewerkte beelden gepresenteerd en kunnen jullie zelf een keuze maken welke foto’s jullie willen bestellen.

Ik heb nog meer vragen

Wil je meer weten over een baby of kinder fotoshoot of een afspraak maken? Bel of mail mij dan gerust.

Bekijk hier mijn portfolio met baby en kinder foto’s.

Bekijk hier de prijzen voor een baby of kinder fotoshoot.

Lees hier mijn blog’s over baby en kinderfotografie