Pas geboren baby’s zijn zo klein, zacht en puur. Dat beeld wil je als ouders graag koesteren. Een newborn fotoshoot zorgt voor een prachtige herinnering aan deze bijzondere eerste dagen na de geboorte.

JonathanBekijk hier meer prachtige newborn foto’s

Wanneer vindt de newborn fotoshoot plaats?

Een newborn fotoshoot vindt bij voorkeur plaats tussen de 8 en 14 dagen na de geboorte. De baby slaapt dan nog veel en kan zichzelf ondertussen goed warm houden waardoor we prachtige pure foto’s van jullie baby kunnen maken.

Wordt jullie kindje te vroeg geboren dan bepalen we in overleg wanneer we jullie kindje het beste kunnen fotograferen.

Wanneer moet ik de newborn fotoshoot boeken?

Het is aan te raden om al tijdens de zwangerschap een newborn fotoshoot te boeken. Zo weet je zeker dat er ruimte in mijn agenda is als jullie kindje is geboren. We maken een voorlopige afspraak op de uitgerekende datum. Na de geboorte bellen jullie mij om de definitieve afspraak te maken.

Waar vindt de newborn fotoshoot plaats?

De fotosessie vindt plaats  bij mij in de daglichtstudio. Deze bevindt zich in Steenwijkerwold, in de kop van Overijssel tegen Friesland en Drenthe aan, vlak bij Steenwijk (tussen Heerenveen en Meppel) en ook zeer goed te bereiken vanuit Emmeloord, Urk, Wolvega, Hoogeveen enz.

Wil je liever een fotosessie in jullie eigen huis dan is dit ook mogelijk. Ik fotografeer uitsluitend met daglicht. In jullie huis zoeken we naar het plekje met het mooiste daglicht. Dit is meestal vlak bij een raam waar geen direct zonlicht in valt. Meestal fotografeer ik in de woonkamer, slaapkamer of babykamer. Om voldoende ruimte te maken moeten we eventueel wat meubels verplaatsen.

Hoe lang duurt een newborn fotoshoot?

De tijd die ik nodig heb om een mooie reportage te maken hangt heel erg af van jullie kindje. De fotosessie verloopt in alle rust en er is alle tijd om jullie kindje te knuffelen, troosten, voeden en verschonen.

Gemiddeld duurt een newborn fotoshoot zo’n 3 a 4 uur.

Wat moet ik meenemen of klaarleggen?

Na het boeken van een newborn fotoshoot ontvang je van mij een brochure met uitgebreide informatie over de newborn shoot en waar je rekening mee moet houden.

Moet ik zelf zorgen voor props?

Nee, dat hoeft niet, maar als je graag een persoonlijk item wilt gebruiken in de fotoshoot dan mag dat uiteraard.

Ik maak gebruik van de newborn props van Keet & Jet. Neem vooral een kijkje op deze website om te kijken welke props je graag zou willen gebruiken voor jullie kindje. Jouw favoriete props en kleuren die je graag zou willen gebruiken tijdens de fotoreportage kun je vooraf aan mij doorgeven.

Als ik bij jullie thuis fotografeer, dan maak ik een selectie van props die ik meeneem. Kom je naar mijn studio dan heb je uiteraard meer keus, omdat alle spulletjes dan voor je klaar staan.

Hoe gaat het verder na de fotosessie?

Na afloop van de fotosessie maak ik een selectie van de mooiste foto’s. Deze worden door mij met zorg nabewerkt. Ongeveer twee weken na de fotoshoot ontvangen jullie per mail de inloggegevens voor het online fotoalbum. In het online album worden de nabewerkte beelden gepresenteerd en kunnen jullie zelf een keuze maken welke foto’s jullie willen bestellen.

Hoe staat het met de veiligheid?

Jullie kindje is het kostbaarste bezit in jullie leven. Je moet er dan ook niet aan denken dat er iets met jullie baby gebeurt tijdens de fotosessie. Als newborn fotograaf ben ik verantwoordelijk voor de veiligheid van jullie kindje tijdens de fotosessie. De veiligheid van jullie kindje staat tijdens de fotoreportage altijd voorop. Ik doe alleen veilige poses die natuurlijk zijn voor een baby en die jullie kindje aankan. Door de trainingen die ik heb gevolgd en de ervaring die ik heb als newborn fotograaf (en moeder van 3 kinderen) weet ik waarop ik moet letten en kan ik de signalen die jullie kindje afgeeft interpreteren zodat ik weet of jullie kindje zich prettig voelt. Newborn fotografie is een vak! Zorg er voor dat je kiest voor een  newborn fotograaf die ervaren is met het werken met babies!

Ik heb nog meer vragen

Wil je meer weten over de newborn sessie, de mogelijkheden of een afspraak maken? Bel of mail mij dan gerust.

Bekijk hier mijn portfolio met newborn foto’s.

Bekijk hier de prijzen voor een newborn fotoshoot.

Lees hier mijn blog’s over newborn fotoshoots