Voordat je een fotoshoot bij mij boekt wil je vast wel iets meer van mij weten. Hierbij een tipje van de sluier.

Wil je meer weten? Je mag me alles vragen!

Wie ben ik?

Ik ben geboren op kerstavond 1971 in Dedemsvaart ♡ Opgegroeid in Genemuiden met mijn lieve ouders en broertje ♡ In 1989 heb ik de liefde van mijn leven, Tonny, ontmoet ♡ Samen hebben we 3 prachtige kinderen; Tycho (2000), Ilyèn (2003) en Féya (2006) ♡ Sinds 1998 wonen wij in Steenwijkerwold, dat is een klein dorpje in de gemeente Steenwijkerland (Overijssel) vlak bij Giethoorn ♡

jeugd8

Typisch Jeanette:

Creatief ♡ Ondernemend ♡ Perfectionist ♡ Geduldig ♡ Rustig ♡ Apple-fan ♡ Gadgetfreak ♡ Duizendpoot ♡

Ik hou van:

Onze 3 kinderen ♡ Tonny ♡ Fotograferen ♡ Koffie (zwart) ♡ Pure chocolade ♡ Haken ♡ Wandelen ♡ Lekker bij de open haard zitten ♡ Lezen ♡ Een spelletje Kolonisten van Catan of Ticket to Ride ♡ Lekker shoppen ♡

Ben je altijd al fotograaf geweest?

Nee! Na mijn middelbare school ben ik de opleiding voor Registeraccountant gaan doen. In 1999 ben ik afgestudeerd en ik heb vele jaren met veel plezier gewerkt in deze tak van sport. Na de geboorte van onze dochter Ilyèn ging het kriebelen. Ik wilde iets anders. Iets waarbij ik mijn creativiteit, oog voor detail, mijn talent voor ontwerpen én mijn zakelijk inzicht kon combineren met het van dichtbij meemaken van het opgroeien van onze kinderen. In 2003 ben ik daarom gestart met het ontwerpen van geboortekaartjes onder de naam YoungArt. Dit werd al snel een groot succes en in september 2005 ben ik gestopt bij mijn werkgever en ben me voor 100% op mijn eigen bedrijf gaan richten. Naast het ontwerpen van geboortekaartjes, ontwerp ik ook logo’s en huisstijlen voor bedrijven. Ondertussen was ook fotografie een grote hobby van mij geworden. Via diverse opleidingen heb ik me daarin bekwaamd en gedurende de jaren heb ik daarin ook een heel eigen stijl ontwikkeld. In november 2010 ben ik gestart als fotograaf onder de naam MooiOp17 en in 2014 is daar ook nog Keet & Jet Newborn Props bij gekomen, een gezamenlijke onderneming van Sita Doornbos en mij waarin we samen mooie accessoires voor babyfotografie ontwerpen die we verkopen aan andere fotografen.

Mijn passie ligt bij het werken met kleine kinderen. Het is zo mooi om een klein beetje deelgenoot te zijn van het geluk dat kersverse ouders met hun pasgeboren baby ervaren. Ik heb mij daarom gespecialiseerd in newborn fotografie en het fotograferen van baby’s, kinderen en jonge gezinnen.

Newborn fotograaf word je niet zomaar. Het is een vak waarbij kennis en ervaring erg belangrijk is. De veiligheid van de baby staat altijd voorop. Weten welke poses een baby aankan en het kunnen interpreteren van de signalen die de baby afgeeft is daarbij heel belangrijk. Naast mijn ervaring als moeder van 3 kinderen heb ik de fijne kneepjes van het newborn vak geleerd van de beroemde Australische fotografe Kelly Brown. Jullie kindje is bij mij in veilige handen!

-x- Jeanette